Boheemse Draken In Een Leven Aan Zee (Paperback)

Het is een curieus moment als je plotsklaps beseft dat je een afstammeling bent van immigranten. Opeens is het onomstotelijke feit dat je met burgerrechten leeft in een land waar je onaantastbaar onderdeel van lijkt in een ander daglicht komen te staan. Het onweerlegbare van dat feit blijkt een luchtspiegeling. Je bent zomaar een 4e generatie allochtoon en de verhalen die je hebben gevormd bestaan vanaf nu uit onhoudbare familiemythen. Niet werkelijk gestaafd, onbewezen, soms halve waarheden. Niet geheel onwaar, maar vaag in zijn aannames, onscherp in de beelden en zeker niet exact. Dat wringt en schuurt en dan wil je meer weten. De ene vraag roept de andere op. Als je lang genoeg doorvraagt kom je onderweg steeds meer voorlopige antwoorden tegen. Want jezelf vragen stellen is als een onverslaanbare, veelkoppige draak – een verhaal zonder einde – in een zoektocht naar zere plekken. (Uit het Voorwoord).

Boheemse Draken In Een Leven Aan Zee van Huub Koch is te koop voor €19,95 (Paperback). BESTEL HET HIER.

Boek auteur: Huub Koch
Zwart/Wit: Binnenwerk
Papier: Romandruk
Omslag: kleur, mat
ISBN: 9789463863261
Taal: nl
Aantal pagina’s: 115
Jaar: 2019
Boek type: Paperback
Boek grootte: A5 (14,8x21cm)
Afbeeldingen: 12
Trefwoorden: Essays, Genealogie, Geschiedenis, Persoonlijke ontwikkeling.

Ook online te lezen als Blogboek.

Van de Achterflap

Een familie is een verzameling vanzelfsprekendheden. Aannames die zelden worden bevraagd, tot er een kink in de kabel komt: een stoorzender die je wereldbeeld en zelfbeelden op zijn kop zetten. Voor Huub Koch is dat het moment waarop zijn tante – de jongste zus van zijn vader – hem drie maanden voor haar dood een doosje met familiefoto’s overhandigt. Dat doosje blijft lange tijd onaangeroerd. Als hij aandacht aan dit erfgoed begint te besteden raakt hij verdwaald in een labyrint van onbeantwoorde vragen. Tastend in dat verleden beginnen de feiten langzaam vorm aan te nemen. Met de hulp van internet, historici en locale en nationale archieven in binnen- en buitenland. BOHEEMSE DRAKEN IN EEN LEVEN AAN ZEE is de condensatie van vijftien jaar genealogisch onderzoek. Een essay dat je niet weg kunt leggen. Over een fascinerende zoektocht naar ‘zere plekken in een familiegeschiedenis’. Doorvoeld geschreven – een kunstwerk.